Uanset om din hund har en lille, fluffy hundeseng eller en stor, moderne BOB COOL COT, så skal den gøres rent en gang imellem. Hunde slæber meget skidt og snavs med ind, og vores firbenede venner sveder også om natten. De savler og prutter, men vi elsker dem stadig, og derfor skal de også leve godt og rent.

En ren seng er vigtig for hundens komfort og sundhed, og det er også essentielt for at holde dit hjem så rent som muligt!

Hvordan gør man en hundeseng ren?

Der er ikke én rigtig måde at gøre en hundeseng ren på, for det afhænger af typen.

En fluffy hundeseng er klart den sværeste, for hvis hunden ligger i den, mens pelsen er våd, trænger væsken ind. Ofte bør du dog kunne smide den i vaskemaskinen eller vaske den i hånden – sørg for at gøre dette fra tidlig morgen, så den er klar om aftenen, eller hav en alternativ soveplads klar til hunden.

Andre senge med en glattere eller grovere overflade kan tørres af med en klud eller støvsuges, hvilket letter arbejdet markant! Hvis din hund sover med et tæppe, en dyne eller andet blød komfort, så husk også at vaske dette. Hvis din hund er nervøst anlagt, kan du eventuelt skifte mellem at vaske sengen og sengetøjet, så den kan beholde noget af sin lugt gennem skiftet.

Sørg altid for at se vaskeanvisningerne på sengen.

Hvor ofte skal hundens seng gøres rent?

Hvor hyppigt du skal rengøre hundens seng, afhænger selvfølgelig af typen af seng såvel som hund. Hvis sengen ikke kan fange skidt eller snavs, kan der godt gå et stykke tid, før der er behov for rengøring, men en god idé er at tage den hurtigt, hver gang du støvsuger.

Er der sengetøj eller plys involveret, så bør du i hvert fald vaske det, når du vasker dit eget. Hundepels har trods alt bedre fat i jord og snavs end vores hud, og derfor vil deres senge hurtigere blive beskidte.

Du burde kunne mærke på sengen, hvornår der er behov for en vask. Hvis den er fyldt med sand, fedtet eller i det hele taget ser beskidt ud, så gør den ren, inden det begynder at genere din hund!

En ren seng er vigtig for hundens velbehag og komfort!

Gode tips til rengøring af hundesenge

Når du vasker din hunds seng, så prøv at undgå vaskemiddel, eller brug noget, der er allergivenligt, uden parfume, og alt i alt så naturligt som muligt. Hundes hud er mere følsom end vores, og ideelt set bør du vaske din hunds seng i hånden hver gang.

Hvis du hund er nervøs, så prøv at se, om du kan vaske sengen, mens din hund er ude. Det kan være mens den er på legeaftale, eller mens en anden i din husholdning tager den ud på udflugt eller lang tur. Så skal den ikke bekymre sig om, at en del af dens allerede lille verden er forsvundet.

Tør din hund af, hvis I har været ude at gå i vådt vejr. Hvis din hud er meget våd, vil det nemlig svine sengen mere end nødvendigt, og den vil hurtigere gå til.