Skal du snart på ferie? Har du planer om at tage vovsen med? Så er der nogle ting, der skal undersøges og klargøres, inden I tager afsted. Der er rigeligt at huske bare som menneske, såsom pas, powerbank til mobil, oplader osv., men med en hund i bagagen kræver det lidt ekstra, så det er en god idé at lave en liste, så du husker det hele. Her er 3 punkter, du kan starte med.

1: Mad og drikke

Hunden skal selvfølgelig have adgang til mad og drikke, og du må gerne tage hundefoder med i kufferten. På den måde er du sikker på, at hunden får den mad, den er vant til; nyt foder kan nemt give fordøjelsessystemet et chok, og det kan give mavesmerter, diarré og opkast; ikke ligefrem noget, der sætter feriestemningen. Er I i et land, hvor I ikke kan drikke postevandet grundet klor, skal din hund, ligesom dig, have flaskevand.

Du kan evt. købe nogle smarte skåle, der kan foldes ud, så du hurtigt har en mad eller vandskål, og som kan foldes sammen igen, så den ikke fylder, når I er på farten.

2: Vær forberedt på temperaturen

Er destinationen et sted, hvor temperaturen ikke er ligesom herhjemme? Ved meget varmt eller meget koldt vejr, er det en god idé at give din hund en ekstra hånd. Ved koldt vejr, er der mulighed for et hundedækken. Her er potevoks også en god idé som beskyttelse mod eventuel sne og salt. I det varme vejr kan et køledækken være guld værd, så din hund ikke overopheder. Du kan også købe en kølemåtte, der kan hjælpe, når I slapper af.

3: Research!

Sidst, men langt fra mindst, research! Undersøg destinationens forhold til hunde; hvor må du tage hunden med? Er det svært at finde et bosted, hvor du må have hund? Undersøg dit flyselskabs regler i forhold til dyr; kan den få et sæde ved siden af dig i kabinen, eller skal den være i lastrummet? Har du et flygodkendt transportbur? Er der styr på hundepasset? Der er nok at se til, så det gælder om at bevare overblikket.

Ferie til dig og din bedste ven

Du kan sagtens tage din hund med på ferie, du skal bare lige sørge for at være velforberedt. Der er flere forskellige regler inden for området, og dem er du nødt til at have styr på; men indsatsen er helt klart oplevelsen værd!