Mange er blevet mere bevidste omkring klimakrisen, men det er stadig de færreste, der tænker over bæredygtigheden, når det kommer til de produkter, deres hund bruger. Det er ret normalt; der er begrænset med muligheder, og de fleste vil bestemt ikke gå på kompromis med kvaliteten, nu hvor det er til deres bedste ven. Hvad er dine muligheder så?

Bæredygtighed i hverdagen

Der er mange måder hvorpå man kan få lidt mere bæredygtighed ind i sin hverdag, og der er da også flere og flere af os, der tænker over, hvordan det kan gøres. Mange tænker mere over, hvad de spiser, hvor meget vand de bruger, og hvor stort deres strømforbrug er. Men et af de punkter, hvor vi virkelig er bagud, er i forhold til tøj; tøjproduktionen forurener nemlig meget, kræver meget vand, og man siger, at den står for cirka 10% af verdens samlede udledning af CO2. Tøj er dermed virkelig forurenende, både det til dig og det til din hund. Men bare rolig; der findes tøj, der er produceret meget mere bæredygtigt.

Vælg bambus

Bæredygtighed handler om at kunne producere noget, uden at skade muligheden for at producere det i fremtiden, og det kan man netop med bambus. Bambus vokser nemlig utrolig hurtigt, mellem 5-10 centimeter om dagen, og det er et materiale, der kan bruges til mange forskellige ting – også til tøj og møbler, og dermed også ting til hunde, såsom dækkener, mad- og vandskåle og kurve.

Du kan få bambus undertøj, bambus strømper, og derfor kan du selvfølgelig også få bambus dækkener og tørdragter. Du kan få møbler lavet af bambus, og dermed også flotte hundekurve. Der findes også hundelegetøj lavet med bambus, samt børster lavet med bambus håndtag, så du kan bruge det bæredygtige materiale uden at gå på kompromis med kvalitet og din hunds komfort.

Bambus til dig og din hund

Der er måder hvorpå du kan få mere miljøvenlighed ind i dig og din hunds hverdag. Andre ting såsom at vælge økologisk og lokalt foder samt nedbrydelige hundeposer kan også hjælpe jer på vej, og når først valget er truffet, er det meget nemt at ændre de vaner. Det er også det værd at undersøge jeres muligheder på egen hånd; der er flere, end du går og tror!