Den danske sommer kan desværre ofte være en våd affære, der byder på en masse regntøj frem for sommerkjoler og shorts. Medmindre du allerede har lavet en googlesøgning på ‘Flybilletter Spanien‘, kommer du højst sandsynligt til at hive regntøjet frem igen. Det gælder selvfølgelig også for din hund med en hundefrakke eller et regndækken.

Hvad er et regndækken til hunde? 

Hundefrakker kommer i mange forskellige varianter til forskelligt vejr samt store og små hunde. En variant er et såkaldt regndækken beregnet til hunde. Et regndækken til hunde kan være godt i koldt og vådt vejr, så hunden kan holde sig så vidt muligt tør og varm i det barske danske vejr. Et regndækken fungerer dog også glimrende i det mere varme sommer- og forårsmåneder, som jo desværre lidt for ofte byder på regnbyger og torden. Regndækkener til hunde kommer i mange forskellige størrelser, og kan også justeres, så det passer helt perfekt til netop din hund.

Hvorfor skal en hund have regndækken på, når det er varmt? 

Først og fremmest er det vigtigt at pointere, at ikke alle hunde har behov for et regndækken, særligt ikke når temperaturerne befinder sig i den høje ende. Der er dog alligevel forskellige grunde til, at det kan være praktisk for både hund og ejer med et regndækken i de varme måneder. De to helt store årsager til at investere i et regndækken til sin hund er klart følgende:

Hvis du ikke har en vandhund

Den ene årsag kan være, at nogle hunde faktisk ikke bryder sig om at blive våde eller være udenfor i regnvejr. Det kan gøre det ganske besværligt at få hunden med på gåtur eller blot at lukke hunden ud i haven. Hvis du har en hund, der ikke bryder sig om regnvejr eller at blive våd, bør du helt klart forsøge at få hunden afsted med et regndækken.

Hvis du vil slippe for snavs og lugt

Den anden årsag er, at et regndækken til hunde kan gøre livet som hundeejer meget nemmere. Du slipper simpelthen for at få en drivvåd hund ind i hjemmet efter en lang gåtur. Særligt større hunderacer kan virkelig gøre ethvert hjem beskidt efter en tur i regnen. Du slipper naturligvis også for den frygtelige lugt af våd hund.