Ortopædiske hundesenge med memory-skum, som f.eks. HUNTER MERIDA hundesengen, er blevet meget populære i de seneste år. De bliver anbefalet både hos dyrlægen, hos dyrehandleren og online, og det er der selvfølgelig en rigtig god grund til. Disse hundesenge er lidt dyrere end almindelige hundesenge, men til gengæld kan de gøre rigtig meget godt for de hunde, der har brug for lidt ekstra hjælp, når kroppen knager og brager, hver gang de skal i gang.

Ældre hunde lider ofte af gigt og ledproblemer

Hunde lever et hårdt liv i menneskenes verden. De sidder og ligger ofte på hårde gulve, går på vores hårde veje, og op og ned ad vores trapper, der slet ikke er lavet til hunde. Det er slet ikke ualmindeligt at vores hunde med alderen bliver trætte og nedslidte. Vi ser ofte hunde, der ikke længere magter at rejse sig, hver gang der sker noget spændende, eller som hellere skipper turen i sengen, sofaen eller endda bilen, fordi den ikke kan springe op længere.

Hunden kan ikke selv sige det, men den har sandsynligvis haft ondt længe.

HUNTER MERIDA hundesengen med memory-skum kan gøre en kæmpe forskel for din hund, præcis som en god seng kan gøre en kæmpe forskel for dig. Sengen er blød og lækker, men understøtter hundens krop, så vægten fordeles og aflaster de ellers belastede led. Det kan give hunden meget mere overskud til de aktiviteter, den ellers ville have svært ved at holde til og derfor øge dens livsglæde i flere år. Ud over en god seng med memory-skum kan du også hjælpe din hund ved at give den kosttilskud. Fiskeolie er altid godt og giver også hunden en smuk pels, men derudover findes der også forskellige typer ledpulver, der også giver hunden et godt boost.

Store hunde bærer mere vægt hver dag

Gigt og ledproblemer ses oftere hos store hunde end hos små. Det handler selvfølgelig om, at de store hunde bærer mere vægt end de små og derfor også belaster deres led langt mere. Har du en stor hund over de 20-25 kilo, er det derfor en ekstra god idé at overveje en hundepude med memory-skum allerede tidligt i livet for at forbygge eventuelle problemer senere. Start med en billig seng, mens hunden er hvalp. Hvalpekurven skal stå model til både vild leg, hvalpetænder og diverse uheld og holder sandsynligvis ikke for evigt. Når hunden er blevet voksen og behandler sin seng ordentligt, kan du sagtens begynde at overveje en god, ortopædisk seng.

Pas på din hunds krop

Det er værd at vide og huske på, at din hund slet ikke er færdigudviklet, når den flytter hjem til dig. Hundens led tager cirka halvandet år om at vokse helt sammen, og derfor er det vigtigt, at du ikke tvinger hunden til at overbelaste sine led. Det betyder at du skal huske tommelfingerreglen med at hunden kun kan gå et minut for hver uge den er gammel, og den må ikke løbetræne, før den bliver voksen. Hunden siger ingenting, den ved ikke selv at det er for meget, så det er dit ansvar at huske på det, også selv om det lyder super hyggeligt at gå hele den der lange tur om søen.

Trapper er rigtig hårde for din hund og specielt for din hundehvalp. Selv om det kan virke fjollet, så husk på det og hjælp din hvalp ved at bære den op til din lejlighed. Resultatet er en hund, der kan holde til turen op og ned, når den bliver voksen. Har du en stor hund, så hjælp den allerede i en tidlig alder med tilskud og en god seng. Skal den køre meget i bil, så anskaf en rampe, så hunden nemt kan komme op og ned uden at tage unaturlige spring. Det kan give hunden mange ekstra år at løbe på i den anden ende.