Når du har fået en sød, lille hundehvalp hjem, så skal den selvfølgelig have et sted at sove. Det er bedst at købe en hundeseng, inden hvalpen kommer, men hvordan finder man så den bedste seng?

Der er mange forskellige sovemuligheder til hunde, men heldigvis kan du læse med her og blive klogere!

Kurv eller seng?

Noget, du selvfølgelig skal finde ud af, er, om din hund skal have en kurv eller en seng. Der er forskel på de to og masser af valgmuligheder på begge sider!

En seng er ofte blødere og har ingen eller meget lave sider. Det er et fint sovested til hunden, men er ikke altid så let at gøre ren. Der findes også hundesenge, der minder mere om et lille hundehus – men det er ofte kun til de mindre størrelser.

En kurv er ofte hård og har høje sider. De høje sider giver mange hunde en særlig tryghed, men du skal selv sørge for at polstre den med tæpper eller en dyne, så din hund kan ligge så komfortabelt som muligt.

Det er lettere at gøre en kurv ren end en seng, men en seng holder bedre fast i hundens egen lugt, så det føles som dens helt egen.

Ingen er bedre end den anden – det hele afhænger af behov! Nogle hunde har nemlig præference, mens andre er ligeglade

Sengetype

I og med du ikke selv skal gøre noget med senge, er der meget mere, der skal tages hensyn til, når du skal vælge sådan én, frem for hvis du valgte en kurv.

Med hundesenge kan du få alt fra en ergonomisk BOB DIAMOND MADRAS til tipier og lammeskindssenge, og de gør alle noget forskelligt.

En blød og fluffy seng er altid populær hos stort set alle hunderacer. De bløde omgivelser imiterer hundens mor og kan give den større tryghed. Desuden har senge, der er lavet af kunstigt eller ægte skind eller pels, ofte en let hævet kant, der øger hundens tryghed.

Ergonomiske senge er gode for hunderacer, der ofte døjer med fysiske sygdomme (se næste afsnit), og sjove hundesenge som tipier er mere for din fornøjelse og hundens privatliv.

Rengøring

Uanset om du vælger en seng eller en kurv, så skal hundens soveplads rengøres fuldstændig ligesom din. Som tommelfingerregel bør du gøre det, hver gang du rengør din egen seng, men hvis der har været en periode med vådt vejr udenfor, er det en god idé at gøre det oftere. I så fald vil der nemlig være mere skidt gemt på hundens poter og i pelsen.

Rengøring skal selvfølgelig også overvejes, når du vælger seng. Hunde sviner og får sand og snavs i pelsen, så en seng, der er nem at gøre ren, vil lette dig for et kæmpe arbejde.

Rengøring er selvfølgelig værst, hvis du har en langhåret hund. Så er det en god idé at kigge efter en seng, der kan vaskes eller tørres af med en klud.

Hunde med kortere pels passer ofte bedre til fluffy senge, da du så blot skal støvsuge dem en gang imellem.

Hundens behov og pleje

Alle hunderacer er forskellige og har forskellige behov, og det er vigtigt, du er bevidst om disse behov, når du først vælger at anskaffe dig en hund.

Store hunderacer får ofte problemer med hofterne, somme tider i en meget tidlig alder, og de bør derfor have en seng, der kan støtte dem bedst muligt. Det samme gælder lange hunde som corgier og gravhunde, der stort set altid får rygproblemer.

Når du skal anskaffe dig en hund, så læs op på de mest normale sygdomme indenfor racen. Hvis du kan hjælpe og støtte den fra en tidlig alder, er du allerede en bedre hundeejer!